Talaskangas 30 v. -seminaari 17.8. ja kävelyretki 18.8.

Historian havinaa! Osallistu Talaskangas 30 v. seminaariin 17.8. Tässä ohjelma!

Aarni - The Walk of Silence 18.8.2018. Kävelyretki Vieremän keskustasta Talaskankaalle.

Talaskankaan Pikku-Talaksen laavulla on Katja Ronkaisen luontokuvanäyttely klo 16-21. Kävelyyn osallistujat saavat muistomitalit.

Allekirjoita kansalaisaloite "Avohakkuut historiaan"

Yhteisten metsiemme puolesta!

Avohakkuut historiaan -kansalaisaloite antaa suomalaisille tilaisuuden vaatia avohakkuista luopumista valtion metsissä.

Viime vuonna Suomessa hakattiin enemmän metsää kuin koskaan ennen. Avohakkuut tuhoavat maiseman ja hävittävät tuhansien metsälajien kodit. Aiemmin tavalliset lajit, kuten hömötiainen ja töyhtötiainen ovat nyt uhanalaisia. Mustikkaa kasvaa huomattavasti vähemmän kuin ennen.

Kansalaisaloitteen ovat tehneet Luonnonsuojeluliitto, BirdLife, Greenpeace, Luonto-Liitto ja Natur och Miljö

Tietoa aloitteesta

Käy allekirjoittamassa aloite!

Tilanne nyt

Puhelinnumeromme vaihtui!

Luontomuseon puhelinnumero on vaihtunut. Uusi numeromme on 0405389194.

Voit lähettää tuohon numeroon myös kuvia, esim. kysyäksesi luonnosta jotain. Saat meidät kiinni myös tekstiviestillä tai käyttämällä WhatsApp:ia.

Tulevaa toimintaa

14.4. tornipäivystys Kihlovirralla  klo 7.00-11.00. Tervetuloa katsomaan kevättä!

5.5 Tornien taisto Keskimmäisellä ja Luonto-Savon torneilla

24.5. Valkovuokkoretki. Metsähallituksen suojelubiologi Maaret Väänänen oppaana. Klo 15.00 paikalla Pörsänmäessä.

17.6. Talaskankaan retki, kokoontuminen klo 10 Pikku-Talaksen parkkipaikka, takaisin parkkipaikalle klo 15. Mikäli tarvitset kyydin niin ota yhteys jarmo.yliluoma(ät)gmail.com

8.7. Luonnonkukkaretki

Allekirjoita suovetoomus

Käy allekirjoittamassa suovetoomus!

Suoluontomme on kohdannut valtavia muutoksia. Suurimmat muutokset ovat metsätalouden ojitukset ja turpeen kaivaminen turvetuotantoon sekä aiemmin pellonraivaus. Nämä ovat suurin suoluontotyyppien ja -lajien uhanalaisuuden syy.

Suomen Luonnonsuojeluliiton vetoomus soiden puolesta löytyy täältä, allekirjoita!